Voor de meeste mensen is de verkoop van hun huis de grootste financiële transactie die ze ooit in hun leven zullen doen. Juist daarom is het voor veel mensen moeilijk om hierin de juiste beslissingen te nemen. Ze zijn het misschien wel niet gewend om om te gaan met zulke grote bedragen.

GOED OM KUNNEN GAAN MET GELD

Veel mensen hebben moeite met omgaan met geld. Zeker als het gaat om grote bedragen. Bij de verkoop van hun huis raken ze snel het overzicht kwijt. Mensen die zichzelf slim en verstandig vinden, kunnen hierdoor soms wel tienduizenden euro's mislopen op de verkoop van hun huis of ze kunnen blijven zitten met hun huis omdat ze de marktwaarde onrealistisch hoog inschatten.  Dat u bijvoorbeeld geboren en getogen bent in het huis, betekent niets, maar dan ook helemaal niets voor de potentiële koper als u deze waarde niet over kan brengen.

UW HUIS VERKOPEN

Bij de verkoop van een huis, gaat het om een uitwisseling van waarde. De koper krijgt een waardevolle woonervaring en een stuk onroerend goed. Beide factoren worden uitgedrukt in de koopsom - dit is het bedrag dat u op uw bankrekening ontvangt. Als het goed is, zit dit bedrag in de buurt van de marktwaarde van het huis.

DE MARKTWAARDE BEPALEN

Er zijn verschillende factoren die de marktwaarde van een woning bepalen, namelijk:

  • De locatie. Staat uw huis in Hoogezand of in het Gooi? Een huis in het Gooi is centraal gelegen in het land en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is werkgelegenheid, bedrijvigheid en natuur. Deze meerwaarde werkt door in de marktwaarde. Hetzelfde huis in het Gooi is dan ook veel meer waard dan het huis in Hoogezand. Heeft u een huis aan de Duitse grens, waar de huizen aan de andere kant van de grens meer dan de helft goedkoper zijn? Jammer dan, maar uw huis wordt nooit zoveel waard als een zelfde huis in de Randstad.
  • De staat van het huis. Wanneer is het huis gebouwd en wat is het energielabel?  Ook historische factoren kunnen meespelen. Heeft Jacoba van Beijeren hier ooit gelogeerd of heeft Mata Hari hier haar gasten vermaakt? Tel dan uw winst maar uit!
  • De woningmarkt. De woningmarkt is onderhevig aan economische factoren. Een verkopersmarkt is gunstig voor de verkoop, maar duurt niet eeuwig. Nog niet zo lang geleden bleven huizenkopers met een dubbele hypotheek zitten, omdat het hen niet lukte om hun oude huis kwijt te raken.

EEN PROFESSIONELE WONINGVERKOOP

Dus op de vraag: ‘Hoe verkoop ik mijn huis?’ moet u eerst de woningwaarde weten. Na het bepalen van de woningwaarde, begint het eigenlijk pas. Nu moet u de belangstelling zien te wekken van gegadigden die bereid zijn uw vraagprijs op tafel te leggen. Er moeten foto's gemaakt worden, bezichtigingen geregeld en natuurlijk moet er stevig onderhandeld worden. Daarna komen de contracten met al hun haken en ogen. Laat dit alles over een betrouwbare makelaar die uw buurt als geen ander kent zoals Van Trigt Makelaars.

Van Trigt Makelaars verzorgt verkoopbegeleiding voor onroerend goed in het Gooi. Hierbij beginnen we met het vaststellen van de woningwaarde. Uiteraard doen we dit geheel vrijblijvend en gratis. Daarbij voorzien wij u van het juiste verkoopadvies van uw woning.

Mail naar huizen@vantrigtmakelaars.nl voor een vrijblijvend oriënterend gesprek inclusief gratis waardebepaling of bel ons op 035 524 9090.